CO Spartak Hluk
Boršická 1313
Hluk 687 25
+420775599799
Kde nás najdete ...

Archiv aktualit

Oddíl canyoningu bude mít zastoupení na mezinárodním Volkswagen maraton Praha 2013

09. 05. 2013 -

Již tuto neděli se v pražských ulicích uskuteční další ročník mezinárodního pražského maratonu. Mezi cca 9 000 účastníky bude mít své zastoupení i hlucký oddíl canyoningu. Startovní číslo 2377 ponese Tomáš Horák a pokusí se o půl hodiny vylepšit loňský čas (3:58:06), kterého dosáhl po boku Ondry Machaly. Startovní číslo 2365 bylo původně přiřazeno Zdeňku Horákovi, který ale do závodu nenastoupí a místo něj poběží svůj první maraton známý kunovský vytrvalec Jirka Straka.  

Hlucký oddíl canyoningu budou reprezentovat na MČR v extrémním maratonu 2 týmy.

29. 08. 2012 -

Už za 9 dnů, v pátek 7.9. v 22:00 odstartuje na třineckém náměstí Mistrovství České republiky v horském maratonu dvojic - Adidas terrex - Continental Beskydská sedmička. Hlucký Oddíl canyoningu vysílá do boje se soupeři a vlastní vůlí 2 dvoučlenné týmy. V kategorii Profi se představí tým CO Spartak Hluk I ve složení Tomáš Horák a Ondřej Machala. V kategorii Hobby se s nástrahami beskydských vrcholků poperou Zdeněk Horák a Jirka Hájek pod hlavičkou CO Spartak Hluk II.

Na závodníky v obou kategoriích čeká trať o délce 95 Km a celkovém převýšení 5 430m. V cestě stojí 7 beskydských vrcholků, které přesahují svou nadmořskou výškou 1 000m. Cesta na jejich vrcholky navíc povede hned třikrát po červené sjezdovce. Časový limit pro zdárné dokončení závodu je 30 hodin, na vítězství však bude potřeba čas mnohem rychlejší, někde kolem 13 hodin. 

A jaké jsou ambice hluckých závodníků? Tahouna prvního hluckého týmu - Ondru Machalu se nám pro samé tréninkové vytížení nepodařilo zastihnout, druhý člen týmu - Tomáš Horák k závodu řekl: "Je těžké odhadovat naše ambice, s podobným typem závodu nemáme žádné zkušenosti. Ale minimálně polovinu trati bychom rádi běželi a náš výsledný čas by se pak snad mohl pohybovat kolem 16 hodin." Druhý hlucký tým podobné ambice nemá. Zdeněk Horák k tomu řekl: "Kvůli přetrvávajícím problémům s třísly nebyla příprava taková, jakou jsem si představoval. Rozhodli jsme se s Jirkou, že závod půjdeme v poklidnému tempu a zkusíme si co nejvíce užít krásné prostředí CHKO."   

Více informací o závodu, mapy a profil trati můžete nalézt zde: www.beskydskasedmicka.cz

Zúčastnili jsme se canyoningového workshopu.

20. 06. 2012 -

V pátek 1. června těsně po půlnoci jsme vyrazili na sraz českých kaňonářů do mekky české Asociace Canyoningu - slovinského Bovce. Pateční dopoledne jsme strávili v kempu teoretickou přípravou a odpoledne jsme vyrazili do Fratarice na první praktický výcvik. Příjemný, téměř rodinný kaňon byl ideální na otestování různých technik vyvázání jistícího stanoviště nebo řešení krizových situací - slaňování bez osmy, slaňování přes uzel, záchrana zraněného, apod... Ta pravá zkouška nastala až druhý den v jednom z nejnáročnějších, ale také nejkrásnějších kaňonů ve Slovinsku v Globoški potoku. Skupina asi 12 kaňonářů je opravdu velká a na místech, kde z ledové vody téměř nelze vylézt si člověk těžko odpočine, uschne a rozmrzne. Poznali jsme také jaké to je, špatně si uvázat lano a pak ho nedokázat stáhnout dolů. Prostě nezbývá než kaňonem rychle projít, znovu si vyběhnout na začátek a projít ho znovu k lanu. Workshop dopadl velmi úspěšně a to i přesto, že jsme kvůli dalším povinnostem museli odjet o den dříve. Byl ideální příležitostí k naučení či vyzkoušení spousty nových technik, které se nám můžou v budoucnu hodit.

Byli jsme na Zimní přípravě Xtreme

05. 03. 2012 -

V uplynulých dnech jsme se zůčastnili zimního přípravného kempu v rakouských Alpách. Původní plán - 4 denní výstup na vrchol Hochswab (2277m) se rozplynul již první den. Teplé počasí sebou přineslo 3. lavinový stupeň a zasněžené žlaby nevěštily nic dobrého. V sedle pod Hochswabem jsme tedy první den vybudovali základní tábor, vykopali ve sněhu společenskou místnost.... Více...

Napsali o nás

29. 02. 2012 -

Na portále sporthluk.uh.cz a v Hluckých novinách vychází v těchto dnech článek o canyoningu s předsedou našeho oddílu Tomášem Horákem. Přečíst si jej můžete zde: http://www.sporthluk.uh.cz/?p=12675

1 2 3 4 5