CO Spartak Hluk
Boršická 1313
Hluk 687 25
+420775599799
Kde nás najdete ...

Archiv aktualit

Víkendová Pražská stovka i s hluckou účastí.

05. 12. 2013 -

Pravděpodobně nejextrémnější běžecký závod v Čechách - Pražská stovka odstartuje zítra v 21:00 do jubilejního 20. ročníku. Pořadatelé připravili pro  závodníky trať o délce 145 Km a pozitivním převýšení 5200m. Start i cíl závodu je v pražských Modřanech, trasa povede krásným, ale náročným kopcovitým a skalním terénem kolem velkých českých řek Vltavy, Sázavy a Berounky převážně po turistických trasách. Obtížnost závodu nijak neulehčuje ani aktuální předověď počasí, která sice slibuje teploty jen lehce pod nulou, ale zato silný ledový vítr a sněžení. Na startu se objeví 452 závodníků z 11 zemí, mimo jíné z Kanady, či Venezuely. Barvy Spartaku budou hájit Jirka Straka a Tomáš Horák.

Trasu závodu můžete najít zde:
1. polovina
2. polovina

Online výsledky ze závodu pak můžete sledovat zde.

Beskydská sedmička 2013

16. 09. 2013 -

Chvilku to trvalo. Pár dnů než si moje hlava uvědomila, že i závod, po kterém se za našim jménem objevilo DNF byl zážitkem, který stojí za pár řádků. Koneckonců zážitek nemusí být nutně pozitivní, hlavně když je intenzivní.
Sedíme s Jahůdem ve vlaku, který míří na start do Třince. Před námi je 95 Km dlouhý „čundr“ do Frenštátu s převýšením kolem 5400 metrů. V cíli chceme být dříve než za 16 hodin. Vlak zastavuje a události nabírají rychlý spád. Více...

CO Spartak Hluk obsadil na Hostýnské Osmě 7. místo

16. 08. 2013 -

Když jsem si tak z kraje roku ležel doma se sádrou a přemýšlel o programu na zbytek roku, padnul mě do oka závod Hostýnská Osma. Líbil se mi hned z několika důvodů. Je blízko, není moc dlouhý a vzhledem k termínu je to rozumná generálka před Beskydskou sedmičkou. Jal jsem se teda hledat parťáka pro oba závody. Machyn mě poslal do míst, kde se mu vyskytly při loňské B7 nepříjemné opruzeniny, brácha se taky netvářil nijak nadšeně a tak padla volba na Jirku „Jahůda“ Straku. Ten se v květnu úspěšně prozvracel Pražským maratonem, což mě utvrdilo v tom, že to je zarputilý jedinec schopný všeho.

V den závodu přešlapujeme před rajnochovickou tělocvičnou a oproti špičkově vybaveným závodníkům vypadáme jako návštěva z vesmíru. Více...

Zástupci hluckého oddílu canyoningu se představí na Hostýnské osmě

06. 08. 2013 -

Tuto sobotu se v Hostýnských vrších uskuteční 2. ročník horského běhu s názvem Hostýnská osma. Na 500 závodníků v kategoriích jednotlivců i dvojic čeká 62 Km dlouhá trať s převýšením 2500 metrů.  Závod je veden po turistických trasách a v několika případech i po individuálně značených trasách, to vše s minimálním pohybem po asfaltových cestách.   

Své zastoupení v tomto klání bude mít i CO Spartak Hluk. V kategorii dvojic se s tratí a počasím budou prát Jirka Straka a Tomáš Horák. Více informací o závodu najdete na www.hostynskaosma.cz.

Canyoning pro veřejnost dopadl úspěšně

12. 07. 2013 -

1450 let po příchodu slovanský věrozvěstů ze Soluně Cyrila a Metoděje do českých končin uspořádal oddíl canyoningu akci s názvem "Pojďte s námi vyzkoušet canyoning". Do tradičního místa ve Slovinském Bovci vyrazilo spolu se zkušenými kaňonáři bratry Horáky a Pavlem Šafaříkem i 7 nadšených amatéru s touhou vyzkoušet a zažít něco nového, nepoznaného. Mezi nimi mimo jiné i bývalý dlouholetý kapitán hluckého fotbalového ačka Saša Machala. Počasí nám přálo a tak si dobrovolníci vyzkoušeli kromě dvou překrasných kaňonů Sušce a Fratarice i jízdu na 2.5km dlouhé zip line či jízdu v rozbouřené řece za pomoci hydrospeedu.
Členové kaňonářského oddílu se ve volné chvíli rozhodli zdolat nepřílíš známy a málo probádaný kaňon Brusnik, přes veškerou snahu se bohužel podařilo najít nástup do kaňonu až skoro po 5hodinách pátraní a z časových důvodů musel být sestup odložen na příští rok (hold, i tohle obnáší canyoning). Zadostiučiněním pak byl nedělní výstup na překrásnou horu Svinjak, ovšem 1200 výškových metrů v rozmezí 7km, svědčí o tom, že to výstup nebyl znejsnadnějších.
Těší nás, že ze všech účastněných sršela spokojenost a věříme, že příští rok se nám podaří akci zopakovat.

 

1 2 3 4 5